Fazekas András

Lassan egy évtizede tanítok gyerekeket. Képesítésemet a TF-en szereztem. Életem egyik legfontosabb része a tanítás. Én is edzek, illetve versenyzem, de Tanítványaimra vagyok a legbüszkébb, akik az elmúlt években számtalan éremmel, címmel lettek gazdagabbak! Első tanítványaim egyike már fekete öves! Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekeket mozgásban gazdag életmódra neveljük.

Miért a Brazil Jiu-Jitsu? Mert ez egy fantasztikus, modern, folyamatosan fejlődő Harcművészet, tele természetes mozgással! Rendkívül jó hatással van a koordinációs és kondicionális képességekre, és mint minden sport, segíti a gyerekek szocializációját. A sporton túl nagy hangsúlyt fektetünk egymás segítésére, tiszteletére. Edzéseinket, a sporttudomány elveit, vívmányait használva építjük föl.

A Brazil jiu-jitsu-ban az az elemi mozgások (kúszás, mászás, gurulás) különböző helyzetekben való alkalmazása javítja az agyféltekék működését, javulnak az egyensúlyi és figyelmi funkciók. A sok testet ért inger fejleszti a saját test érzékelését és egyéb koordinációs képességeket. A funkcionális mozgás edzi a kötőszöveteket és fejleszti a kondícionális képességeket, melyeknek a mindennapokban is nagy hasznát vesszük.