Torma Zoltán

Home / Edzők / Torma Zoltán

Torma Zoltán

Minden emberben benne van a harci szellem. A modern korra ez természetesen megszelídült és korlátozódott a küzdősportok, sportok, szabályrendszereire.

Viszont maga a küzdelem, most is végtelen lehetőséget rejt magában. Egy olyan út a harcos útja, mely egy véget nem érő hegyre tart.  

Kezdő sportolóként azt gondoltam:  hogy amit el akarok érni az életemben, azt a sport segítségével fogom megtenni. Mert mozgás  közben azt éreztem, hogy egészen új dimenziók nyílnak meg előttem.

Először, csak tettem, amit mondtak később született meg az igény arra, hogy többet, jobbat és jobban akarom tenni, mint a legtöbben. Ezért kezdtem el mindig csiszolni és tökéletesíteni technikáimat. Mert ma már biztosan tudom, hogy a tökéletesen végrehajtott mozdulatok eredményeznek szabályos izmokat és tökéletes technikát. Csak a jó alapokra lehet építeni.

Csak a tökéletes technikára való törekvés lehet a kulcs a folyamatos fejlődéshez és az eredményekhez.

 

azt gondolom: – a harmónia harmóniát szül.

Minél inkább sikerül ezt a harmóniát a szellemi és a fizikai út között létrehozni, annál inkább érezhetjük az erőt, a magabiztosságot.

 

Életünk bármely területén is érjük ezt el, át fogja alakítani egész lényünket, sőt a környezetünket is. Számomra ma is a mozgás az egyik legkönnyebben megragadható eszköz ahhoz, hogy jól, jobban, sőt még jobban érezzem magam, hogy a legkönnyebben kifejezhessem az érzéseimet, az érzelmeimet, mindig segít, ha bajban vagyok, ha éppen jól érzem magam, akkor ettől még jobban fogom.

Egyszerűen örömöt ad, ha ezt másokon is látom, ha erre másokat is megtaníthatok.

A szellemi út viszont, számomra nem ér sokat a gyakorlati tapasztalások nélkül.

Ezért is van, hogy már 1978 óta foglalkozom a küzdősportok különböző stílusaival. 25 éves versenyzői múltamban szinte minden stílus / karate, judo, thai box, kick box, kempo, kyokushinkai,/ versenyein elindultam és értem el eredményeket. Akár tatamin, páston, vagy ringben. Összesen 23 arany 9 ezüst és 21 bronz éremmel tarkítottam saját kis dicsőség falamat. Legtöbbet természetesen hazai pályán, országos és kisebb bajnokságokon értem el, de van egy vb. 1. egy 4. helyezésem, és eb. 3. ill. 6. helyezés, mindezek mellett, néhány profi meccsem is volt.  Oktattam már fegyveres erők tagjainak önvédelmet, válogatott karatésoknak küzdelmet, gyerekeknek és felnőtteknek, nőknek és férfiaknak, kezdőknek és haladóknak, kinek mire van szüksége. Számomra ami fontos, hogy használható és alkalmazható tudást és gyakorlatokat tanítsak és gyakoroljak magam is.