Fördős Krisztina

Fördős Krisztina

Sziasztok!

Fördős Krisztina vagyok, ökölvívó edző és funkcionális tréner.

A sport mindig is része volt az életemnek, de alapvető meghatározójává mindössze pár éve vált. Gyerekkoromban, én is, mint sokan mások az alapvető testmozgásokkal próbálkoztam (úszás, röplabda). Azonban sikerélmény és megfelelő pedagódiai támogatás hiányában a motivációm hamar elfogyott, így a sport csak kiegészítés volt számomra és sajnos az első dolog, amiről lemondtam, ha priorizálnom kellett a feladataim között.

Mára ez megváltozott! Az egyetemi éveim alatt fedeztem fel először a küzdősportok világát. Utam először egy thai box edzésre vezetett, ahol megismertem mostani edzőmet, Torma Zoltánt. Ő volt az, aki megszerettette velem a sportot, testmozgást és teljesen függővé tett. Az idő múlásával egyre többet edzettünk és a versenyzés lett a cél. Részt vettem pár megmérettetésen (Százhalombatta-Kempo Kupa, Savate verseny), de sajnos egy térdsérülés világossá tette, hogy nem ez az én utam.

A rehabilitáció után, váltanom kellett, így esett a választás az ökölvívásra, mely új lehetőséget jelentett számomra. A rengeteg közös munka, erősítés, edzés és mentális tréning, melyet Zolitól kaptam tett azzá, aki most vagyok. Számomra a sport és az edzések immár elsőbbséget élveznek és nem opció, hogy lemondjak róla bármilyen okból is. Számomra nagy kihívás, hogy aktív versenyzőként is megálljam a helyem és eredményeimmel példát mutassak mások számára is.

Mai felgyorsult, stresszes világunkban rendkívül fontosnak tartom a testmozgást és a helyes életvitel kialakítását. Edzéseim során igyekszem megteremteni a jó hangulatot, ügyelve arra, hogy a gyakorlatok inspirálóak legyenek és a fejlődés láttán mindenki számára motiváló legyen az újabb kihívások teljesítése. Cross boxing edzéseim elsősorban hölgyeknek ajánlom, akik az edzőtermes gyakorlatok mellett szívesen megismerkednének az ökölvívással is. A foglalkozások során az alaptechnikák elsajátítása mellett hangsúlyt fektetünk az izomzat megerősítésére is, melyet a köredzésekhez hasonló rendszerben végzünk. A zsák technikákon túl edzéseimen helyet kapnak a napjainkban újra felfedezett saját testsúlyos gyakorlatok és ezekhez szükséges szerek, úgy mint például a TRX.

Célom, hogy a foglalkozások során mindenkivel megszerettessem a mozgást és segítséget nyújtsak azok számára, akik változtatni szeretnének életmódjukon. Véleményem szerint a testi és lelki egyensúly eléréséhez fontos, hogy jól érezzük magunk a bőrünkben. Ezen az úton kívánok mindenkit végigvezetni, hogy végeredményül egy energikus, egészséges élettel teli test boldog tulajdonosa legyen. Hiszen, ahogy mondani szokás… “Épp testben, épp lélek!”